Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Υπόμνημα του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών προς τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, με θέμα την αποκατάσταση της παιδικής χαράς της Μέσης.

Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου                                           
Φαιδριάδων 121, Άνω Κυψέλη
Τ.Κ.:113 64  
Τηλ.: 211 1113544
E-mail: skado.mesi@gmail.com 
facebook: https://www.facebook.com/SyllogosSkadoMesiNaxoy

               Αθήνα, 23/10/2018
Αρ.πρωτ.: 92/23-10-2018
Προς: Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Υπ’όψιν:
α) Δημάρχου, κ. Μαργαρίτη Εμμανουήλ
β) Αντιδημάρχου, κ. Λιανού Δημητρίου
γ) Αντιδημάρχου, κ. Σιδερή Νικολάου

Κοιν.:
1.     ΥΠΕΣ, Δ/νση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής,
Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Διαχείρισης Π.Δ.Ε.
2.     Εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας Μέσης Νάξου, κ. Κουτσοκέρη Νικήτα
3.     Εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας Σκαδού Νάξου, κ. Πάσουλα Μιχαήλ
4.     Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων
5.   Ναξιακά ΜΜΕ

Θέμα: Αποκατάσταση της παιδικής χαράς της Τ.Κ. Μέσης, επί τη ευκαιρία σχετικής χρηματοδότησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αξιότιμοι κύριοι,
με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 27/9/2018 (συνημ.1ο), με αρ. πρωτ. 53016, βάσει της οποίας ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εντάσσεται, μετά από σχετικό εκ μέρους του αίτημα (συνημ. 2ο), στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης III, της Πράξης: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης τον ίδιο τον Δήμο, επιθυμούμε να θίξουμε εκ νέου και να υπογραμμίσουμε την σημασία αποκατάστασης της παιδικής χαράς της Τ.Κ. Μέσης, η οποία αφαιρέθηκε τον Ιούνιο του 2016, ως μη πληρούσα τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία της.
Ας σημειωθεί ότι η μεν ιδέα δημιουργίας της εν λόγω παιδικής χαράς ανάγεται στο απώτερο παρελθόν και υλοποιήθηκε με την αποτελεσματική συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας, του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών, αλλά και του Ι.Ν. Παναγίας Σκαδού, που παραχώρησε στην Κοινότητα τον, ευρισκόμενο στην κυριότητά του, χώρο κατασκευής.
     Το 2007, μάλιστα, με ενέργειες του τότε Τοπικού Συμβουλίου Μέσης και του Προέδρου του, Βασιλείου Μαύρου, την υποστήριξη του πρώην Δήμου Δρυμαλίας και την συνδρομή πολλών εθελοντών, η παιδική χαρά ανακαινίσθηκε πλήρως και εφοδιάσθηκε με νέο, άρτιο και πληρούντα τις τότε προδιαγραφές ασφαλείας, εξοπλισμό.
Η δε αφαίρεση, η οποία προξένησε μεγάλη απογοήτευση στους κατοίκους του χωριού, αλλά και στους γονείς και τα παιδιά, που, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, γεμίζουν με ζωή το χωριό, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Δήμου τον Ιούνιο του 2016. Δεν υπήρξε, όμως, ανάλογη συνεννόηση με την Κοινότητα και δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας και άλλων άμεσα συσχετιζομένων φορέων, όπως ο Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών, με σκοπό να γίνουν εσπευσμένες ενέργειες αποκατάστασης/συντήρησης της παιδικής χαράς, ώστε να ανακαινισθεί, να  συμμορφωθεί με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας, και να αποφευχθεί η αφαίρεση.
     Πρέπει, επιπλέον, να επισημανθεί ότι έχουν αφεθεί εκτεθειμένα και ακάλυπτα ορισμένα σημεία από τις βάσεις των οργάνων της παιδικής χαράς και ότι τα ίδια τα αφαιρεθέντα όργανα τοποθετήθηκαν και παραμένουν σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, αποτελώντας δυνητικές εστίες σοβαρού κινδύνου. (συνημ. 3ο)
Συνοψίζοντας, η αποκατάσταση της παιδικής χαράς στην Μέση, επί τη ευκαιρία αυτής της χρηματοδότησης από το  Υπουργείο Εσωτερικών, πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα σαφώς δίκαιο αίτημα του χωριού, του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών και της τοπικής κοινωνίας, γενικώς. Αναμένουμε την θετική ανταπόκριση των αρχών στο αίτημα αυτό, ως έμπρακτη ένδειξη συμπαράστασης και υποστήριξης στα χωριά μας, η καθημερινότητα στα οποία είναι μια συνεχής και δύσκολη αναμέτρηση των, ευάριθμων πια, μονίμων κατοίκων με πλείστες αντιξοότητες.

Επισυνάπτονται:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του
Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου,

                             Η Πρόεδρος,                                                                     Ο Γραμματέας,                      
               Πιτταρά-Χωριανοπούλου Αθηνά                                          Παρτσινέβελος Δημήτριος
  

  
(Συνημμένες εικόνες από την παιδική χαρά, μετά την αφαίρεση)

 εικόνα α΄

 εικόνα β΄

 εικόνα γ΄




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου