Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΔΙΩΤΩΝ ΜΕΣΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε άλλη μια εκδήλωση του Συλλόγου μας η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε: Αγιασμό από τον Πατέρα Γεώργιο Τσάπαρο, βράβευση των εισακτέων και αποφοίτων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χαιρετισμό από τους εκπροσώπους των Ναξιακών Συλλόγων. Στο τέλος της εκδήλωσης είχε μεζέδες που είχαν φτιάξει όλα τα μέλη του Δ.Σ. Εδώ να πω πως κάποιοι που δεν είχαν την δυνατότητα να μαγειρέψουν αγόρασαν απ' έξω.
Το βραβείο που δόθηκε στα παιδιά ήταν το Γλωσσάρι της Ορεινής Νάξου του φιλόλογου Νίκου Ιω. Λεβογιάννη......
Τα παιδιά που βραβεύθηκαν είναι: Ειρήνη Αντ. Φακουρέλη Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, εγγονή του Φακουρελογιάννη και του Φοιρομιχάλη, Λεγάκη Μαρία, Πολιτικούς Μηχανικούς Τ.Ε.Ι. Αθήνας, εγγονή του Νικολαροέργη. Μαστογιαννοπούλου Αννίτα, ΦΙλοσοφική Παιδαγωγική Ψυχολογία Αθηνών, εγγονή του Μυλωνοκωσταντή. Πρωτονοταρίου-Πανώρη Μαργαρίτα, Ιστορικό Αρχαιολογικό Αθήνας, εγγονή του Γιακουμαροπέτρου. Φάρκωνα Ειρήνη, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εγγονή του Φάρκωνομιχάλη. Παρτσινεβέλου Γ. Αλεξάνδρα Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας, εγγονή του Ποστολαρομανώλη. Παρτσινεβέλου Στ. Σοφία απόφοιτος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εγγονή του Ποστολαραντώνη. Πιτταρά Αγ. Μάρω, απόφοιτος Λογιστικής Χρηματοοικονομικής Πειραιά, εγγονή του Τσικαλαδογιακουμάκη. Παρτσινεβέλου Μαρία απόφοιτος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, εγγονή του Τζόβενου και του Τζήμα. Να ευχηθούμε στους επιτυχόντες καλή πρόοδο στους αποφοιτήσαντες καλή σταδιοδρομία. Να ελπίζουμε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλα τα παιδιά,ότι πιο λαμπρό διαθέτει η Πατρίδα μας, ώστε τις γνώσεις και την μόρφωση όπου απέκτησαν μετά από τεράστιο κόπο και κόστος τόσο των ίδιων αλλά και του ίδιου του κράτους και όχι να αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό, με επακόλουθο να επωφελούνται οι άλλοι.και όχι η Πατρίδα τους.
Η εκπροσώπηση των Ναξιακών Συλλόγων στην κοπή της πίτας δείχνει πως υπάρχει ένα πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας. Ελπίζουμε να προχωρήσει σε μόνιμη βάση και ειδικά των Συλλόγων της παραμελημένης και ξεχασμένης από όλους τους κρατικούς φορείς Ορεινής Νάξου. Τον Σύλλογο Απολλωνιατών εκπροσώπησε ο Αντώνης Χωριανόπουλος, τον Σύλλογο Κορωνιδιατών ο πρόεδρος Κουφόπουλος Γιώργος και η γραμματέας Μαρίνα Μουτσοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. Αντώνης Παπακωσταντής, τον Σύλλογο Κεραμωτής ο πρόεδρος Νίκος Φυρογένης, τον Σύλλογο Δανακού η πρόεδρος Βάσιλα Μαρία, τον Σύλλογο Σαγκριωτών ο πρόεδρος Κώστας Βερνίκος, τον Σύλλογο Εγγαριτών η Σοφία Μάρκου, την Ο.ΝΑ.Σ. ο πρόεδρος Νίκος Βερνίκος και η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Τσάφου, επίσης παρευρέθη ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας Πρωτονοτάριος Ιωάννης. Την εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μακρόπουλος. Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου που έδωσαν άλλη μια φορά μαζικό παρόν. Αυτό μας δίνει κίνητρο αλλά συγχρόνως και διάθεση να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τόσο για το Σύλλογο αλλά κυρίως για τα χωριά μας


 

Φωτοφραφίες  από το Γιάννη Πρεβενιό Gianprev

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου