Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Καλλιόπη Ζόγκα

Από 24/12/2013 η Καλλιόπη Ζόγκα, πλήρης ημερών (στα 93 της χρόνια), μετοίκησε στη γειτονιά των αγγέλων. Ήταν μια αξιαγάπητη μητέρα και γιαγιά, αγαπητή και αξιοσέβαστη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη γειτονιά της στην Αθήνα, στην κοινωνία.
Η εποχή της νιότης, την βρήκε σε καιρό ευλογημένο με ειρήνη στον τόπο μας και είχε την ευκαιρία να κάνει πράξη το όνειρο. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον καλό της. Ήρθε όμως ο πόλεμος να γυρίσει τούμπα τη ζωή. Ο άντρας της αγνοούμενος κι εκείνη μόνη, με ένα παιδί στην αγκαλιά. Ο πόνος και η πίκρα, σύντομα έγιναν δύναμη και πείσμα για αξιοπρεπή επιβίωση.
Εργατική, υπομονετική και επίμονη, με οδηγό την αγάπη της για το γιό της, πάλεψε με τα δύσκολα και με το δυναμισμό της ανάγκασε τα αδύνατα να αποβαίνουν δυνατά. Μεγάλωσε και πάντρεψε το γιό της και χάρηκε τη ζωή σε μια ωραία, μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια.
Σε όλους, συγχωριανούς, γνωστούς, γείτονες, φίλους, ενέπνεε, εκτός από αγάπη για τη σπιρτάδα και την καλοσύνη της, θαυμασμό για την αρχοντιά και την αξιοσύνη της και σεβασμό για την ειλικρίνεια και την ευθύτητα του χαρακτήρα της.

Ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος, που κατόρθωσε παρά το πρώιμο χτύπημα της μοίρας, να πλουτίσει, με τα ανεκτίμητα χαρίσματά της, τη ζωή των ανθρώπων της οικογένειάς της. Αιωνία της η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου